Güncel

İSTANBUL | 1 Mayıs için yapılan bir çok eylemde onlarca kişi gözaltına alındı (Güncelleniyor)

1 Mayıs İşçinin ve emekçinin Birlik ve Mücadele günü için İstanbul'da bir çok noktada eylemler gerçekleştirildi. Yapılan eylemlere polis saldırısı sonucu sabah saatlerinden itibaren onlarca kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü  için İstanbul’da bir çok noktada eylemler yapılmaya başlandı. Yapılan eylemlere polis saldırısı sonucu bir çok yerde onlarca kişi sabah saatlerinden itibaren işkence ile gözaltına alındı.,

14:30

Esenyurt’ta ‘Yasakları Tanımıyoruz’ diyen Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), Depo Caddesi’nde yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca sık sık sloganlarla faşizmin örgütlenmeye yönelik düşmanlığına karşı sokaklarda olmaya devam edileceği yinelendi. Yürüyüşün önünü kesen polis ise kitleye saldırdı ve saldırı sonucu Partizan okurları Nurgül Uci ve Toğay Okay gözaltına alındı.

12.30

DİSK üyeleri temsili sayıda Taksim’e çıkarak çelenk bıraktı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu 1 Mayıs’a dair konuşma yaptı.

11.30

Çağdaş Hukukçular Derneği: İstanbul’da gözaltına alınanların sayısı yaklaşık 170 olduğunu duyurdu.

11.00

Birleşik Mücadele Güçleri ve Birleşik Gençlik Meclisleri Harbiye’den Taksim’e “Yaşasın birleşik mücadelemiz” sloganlarıyla yürüdü. Yürüyüş devam ederken polis saldırısı ile bir çok kişi işkence ile gözaltına alındı.

10.30

İstiklal Caddesi’ne çıkıp Taksim’e yürüyen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri’ne polis saldırdı.

10.00

DAF üyeleri Taksim’e çıkarken polis saldırısı sonucu gözaltına alındı.

9.25

Limter-İş, İnşaat-İş, Dev Yapı-İş, Dev Turizm-İş, Genç İşçi Derneği ve BİK’in Taksim’e yürüyüşüne HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Dilşat Canbaz ve ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de katıldı

8.30

Gençlik Meclisleri ve  Sosyalist Dayanışma Platformu üyeleri Taksim’e çıkmak için Mecidiyeköy’de buluşup yürüdüler. Polis ellerinde “Bizden çaldıklarınızı almaya geldik” ve “Faşizmi yeneceğiz” yazılı pankart taşıyan SODAP üyelerine önce Mecidiyeköy Meydan’da ablukaya aldı.

“Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” sloganının ardından kitleye saldıran polis 19 kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı.

 

08.00

Üniversite öğrencileri  Hrant Dink Caddesi’nde buluşup “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” yazılı bir pankart açarak Taksim’e doğru yürümeye başladı.

“Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan”, “Üniversiteler bizimdir”, “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atan öğrenciler bir süre sonra önlerini kesen polisin sert saldırısına uğradı.

Taksim’e çıkmak isteyen Mücadele Birliği okurları Delal Erol ve F. Çağlar Karabulut Sıraselviler Caddesi’nde gözaltına alındılar.

Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan” sloganıyla Taksim’e yürüyen Üniversite Öğrenci üyelerinden onlarca  işkenceyle gözaltına alındı.

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu